Beste iPhone fotografie apps


Omdat ik niet alleen van de Blackberry ben is het ny tijd voor een klein berichtje over de iPhone. De Blackberry (bold 9700 en curve 8250) maken hele goede foto’s. Dat komt ook een beetje door de beeldstabilisatie die ingebouwd is. De iPhone kan ook hele mooie foto’s maken. De iPhone 4 helemaal natuurlijk met zijn 5 megapixel camera en flitser. Dat heeft de iPhone 3GS niet. Maar er zijn wat apps die het leuk maken.

Hier een kleine selectie van de leukste en beste fotografie apps voor de iPhone.

 1. Instagram! Absoluut een aanrader. Hoe werkt het? Instagram is van zichzelf al een kleine sociale – foto – deel – netwerk. Maar het leuke is, je kan via de app een foto maken. Daaronder zitten een stuk of 7 filters die je foto veel meer sfeer geven. Die kun je dan op instagram zetten, mailen, twitteren of op facebook zetten. Hij slaat ze ook op in je fotoalbum. Downloaden doe je gratis via de AppStore. Voorbeeldje? Hier:Construction 5/356
 2. Hipstamatic. Deze is niet gratis. Maar als je net als ik gek bent op foto’s maken met je mobiel dan heb je veel aan deze app. Hipstamatic laat je foto’s er analoog uit zien (das zo’n ouwe camera met een rolletje er in weet je nog?). Het is echt heel leuk, maar wat ik wel een beetje nadelig vindt is dat je dan andere kaders en filters voor 0,79 er bij kan kopen. Je krijgt van Hipstamatic 3 “lenzen” (<- filters dus) en 3 soorten filmrolletjes (<–functioneren ook als lagen). Downloaden kan hier voor €1,59. Voorbeeldje? Hier:Bruno banani 6/365 iphone4 project
 3. Photoshop Express. Deze is wel weer gratis. De recensies over deze app zijn een beetje middelmatig, maar het is wat de naam al omschrijft een snelle manier om je foto’s te bewerken. Sommige foto’s moet je bijsnijden of wil je in het zwart-wit. Dat kan ook met instagram, maar bij instagram moet je ze ook uploaden naar de instagram app – feed. Bij Photoshop Express slaat hij het gewoon op in je filmrol (zoals dat charmant heet). Het enige nadeel als je een iPhone 4 hebt, de resolutie is nog niet optimaal van de app. Je ziet je foto’s een beetje pixelig. Maar over een algemeen een goede gratis app. Ook met Photoshop Express heb je de mogelijkheid gelijk te mailen of het te posten op Facebook.
 4. En dan nog als laatste Posterous. Ik ben al heel lang een fan van posterous. Posterous maakt bloggen gemakkelijker dan WordPress, maar wel uitgebreider dan bijvoorbeeld Twitter. Zelfs Ashton Kutcher heeft er een site! Alles kan je koppelen aan je Posterous. Je twitter account(s), facebook, Flickr, LinkedIN, je email, je kan het beveiligen zodat alleen jij en je moeder er op kunnen. Maar als je een beetje kan CSS-en en HTML-en kan je ook gewoon je eigen design maken! Heerlijke mogelijkheden kortom. Maar Posterous heeft nu dus eindelijk een app! YAY! Waarom weet ik niet zo goed? Want je kan dus gewoon via een mailtje iets posten en dan staat het ook op je facebook en twitter en als blogpost op je posterous. Anyway, het is wel leuk als je veel foto’s post, zoals ik. Probeer het maar. Het is echt doodsimpel.

About these ads

4 reacties op “Beste iPhone fotografie apps

 1. Ik ben blij met deze uitleg. Het lijkt een publiek geheim haast hoe men tot deze bewerkingen komt. Ben niet op de hoogte van i phone. Kan men uiteindelijk stellen dat men vooral met kaders, filters en andere vooraf geprogrameerde middelen werkt dan. Dat de foto niet de artistieke bewerkingen kent maar slechts tot vorm komen via aplicaties. Of heb ik het volledig bij het verkeerde eind?

  • Bedankt voor je bijdrage!
   Ik vind jouw een-na laatste zin een beetje moeilijk te begrijpen (“Dat de foto niet de artistieke bewerkingen kent maar slechts tot vorm komen via aplicaties.”). Maar het komt er wel een beetje op neer dat veel mensen die apps gebruiken. Op instagram zit een hele communiteit van dit soort fanatiekelingen die ook foto’s met DSRL uploaden. Die worden ongefilterd voorbij. Dan merk je ineens een groot verschil.

   Technisch gezien heeft de iPhone 4 een goede camera, maar de filters, lagen en de bewerkingsapps spelen een belangrijke rol. Naar mijn idee.

 2. Pingback: 13 van mijn meestgebruikte apps voor iPhone « Prinses Paddestoel

 3. Pingback: Mijn meestgebruikte apps van juli | Prinses Paddestoel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s